Ce este implantul dentar?

//Ce este implantul dentar?
Ce este implantul dentar?2019-01-29T07:56:53+00:00

ȚI-AI PIERDUT ZÂMBETUL? MESTECI CU DIFICULTATE?

Implanturile dentare reprezintă soluția cea mai convenabilă și mai apropiată de dintele natural, având numeroase beneficii. Sute de publicații stiințifice indică o rată de succes de peste 95% a tratamentului cu implanturi, acestea fiind cea mai avansată alternativă medicală și estetică de înlocuire a dinților lipsă și de îmbunătățire a calității vieții.

Pentru a întelege de ce un implant este important, trebuie privită construcția dintelui natural. Acesta este alcătuit dintr-o rădăcină ascunsă în osul maxilar și o coroană vizibilă. Implantul înlocuiește rădăcina dintelui pierdut, ca urmare a unei afecțiuni provocate de carii, sau absent în urma unei traume (accident sau boală parodontală). Peste implant se conectează o coroană simplă sau o punte alcatuită din mai multi dinți.

BENEFICIILE IMPLANTURILOR DENTARE

Funcționalitate
Implanturile redau eficienta functiei de masticatie si ofera o baza solida ce actioneaza, se simte si arata ca o dantura naturala.

Implanturile dentare sunt cea mai avansata alternativa medicala si estetica de inlocuire a dintilor lipsa si de imbunatatire a calitatii vietii.

Conservarea dintilor naturali
Din cauza lipsei de functie, in zonele unde lipsesc unul sau mai multi dinti se pierde volumul tridimensional al tesuturilor. Fata de puntea clasica, inserarea de implanturi dentare si protezarea lor asigura pastrarea nivelului osos si de gingie, fara slefuirea si fara tratamentul canalelor dintilor invecinati.

Estetica
Implanturile dentare ofera senzatia si aspectul aproape identice cu cele ale dintilor naturali. Implanturile fac posibile zambetul si vorbirea, cu incredere si confort.